Noves mesures legals amb motiu del Coronavirus

Noves mesures legals amb motiu del Coronavirus

Mesures que es van aprovant

En aquests temps difícils, us volem recordar que estigueu molt atents a les mesures que es van aprovant i que anirem comentant en pròxims posts.

En especial, cal tenir present el següent:

  • Han quedat suspesos els terminis processals i les actuacions dels Jutjats que no siguin imprescindibles.
  • També han quedat suspesos els terminis administratius. En especial, pel que fa a l’àmbit tributari, és d’especial importància que han quedat suspesos els terminis en els procediments tributaris, requeriments d’informació, inspeccions, etc. També els pagaments que s’havien de fer en mèrits de liquidacions de l’administració (no en el cas d’autoliquidacions).
  • També s’ha acordat modificacions en la forma d’adopció d’acords societaris i la suspensió del termini per si cal demanar la dissolució de la societat (concursos, etc.).
  • S’han acordat mesures laborals i en matèria de seguretat social que poden ser útils per a alleugerir la situació de les empreses i dels treballadors autònoms. La suspensió temporal de contractes (ertes) no consumeix el temps d’atur ni exigeix per al cobrament de la prestació cap temps mínim previ de cotització, excepte l’existència en el seu moment de contracte en vigor.
  • S’ha acordat mesures per a la suspensió dels pagaments d’hipoteca de l’habitatge habitual, en situacions de vulnerabilitat, aplicables també als avaladors i els seus habitatges habituals, sempre que es compleixin determinats requisits.

Per això, malgrat la complicació de la situació actual i les previsibles dificultats, cal estar atents a les mesures que vagin sorgint, en la confiança que superarem entre tots els problemes que hi pugui haver.

Des de Despatx Martínez Saurí Advocats anirem informant d’aquestes mesures i, com sempre, som a la vostra disposició i volem aportar la nostra contribució perquè tots plegats ens en puguem sortir i anar endavant. No dubteu a contactar-nos

Summary
Noves mesures legals amb motiu del Coronavirus
Article Name
Noves mesures legals amb motiu del Coronavirus
Description
Noves mesures legals amb motiu del Coronavirus
Author
Publisher Name
MARTÍNEZ SAURI ADVOCATS
Publisher Logo

Related posts