Mesures per a futures situacions de dificultats o insolvència

Mesures per a futures situacions de dificultats o insolvència

Aquests dies estem sentint a parlar de mesures legals destinades a contribuir a la viabilitat de les empreses, dels autònoms i de l’activitat en general. Des de DESPATX MARTÍNEZ SAURI us n’anirem informant i, com ja sabeu, som a la vostra disposició per a comentar-les i tramitar-les.

 

Tot i això, després de la primera allau de mesures, es comença a veure la seva lletra petita i la realitat és que no són tan generals i generoses com s’ha difós. Per exemple, suposant que s’hagi d’optar per un expedient de regulació temporal d’ocupació, per ara només s’estan acceptant els corresponents a tipus de negocis expressament tancats en mèrits del Decret d’Estat d’Alarma i successius decrets-llei aprovats o que, entre d’altres causes, responen a situacions de confinament, contagi o manca de matèria prima per treballar.

 

També, per exemple, les mesures per demanar la moratòria en el pagament del préstec hipotecari per a l’habitatge habitual estan condicionades a determinats requisits, i no són d’aplicació general.

 

Això significa que, més enllà del discurs oficial, cal examinar cada mesura amb detall i és bo consultar-la.

 

En qualsevol cas, també és bo anticipar-se a les circumstàncies que seguiran a la fi de l’estat d’alarma. Certament, en aquests moments tot és imprevisible, però cal recordar que una actuació ràpida i correcta desprès de la cessació pot evitar maldecaps innecessaris.

 

Per això, tot i desitjant-vos que no us siguin necessàries en cap moment, sí que cal actuar en els dos mesos següents per demanar, si és el cas,

 

  • el concurs de creditors de l’activitat,
  • comunicar l’inici de negociacions amb els creditors,
  • presentar concurs-exprés si es donen les circumstàncies o
  • en cas d’autònoms i persones físiques, optar per acollir-se a la Llei de Segona Oportunitat que, com a mínim, ens permetrà tornar a començar.

 

Des de Despatx Martínez Saurí volem transmetre un missatge de calma. En primer lloc, complir sobretot amb les mesures de prevenció i cura sanitària per superar ben aviat, entre tots, aquesta situació. I, en segon lloc, començar a pensar en l’endemà, especialment per a les persones o empreses que han vist del tot alterades les seves previsions. Tant de bo no es produeixin situacions d’insolvència, però, si és el cas, cal ser previsor i consultar-les per reduir els seus efectes al mínim possible.

 

Com sempre, a la vostra disposició. MARTÍNEZ SAURI ADVOCATS

Summary
Mesures per a futures situacions de dificultats o insolvència
Article Name
Mesures per a futures situacions de dificultats o insolvència
Description
Mesures per a futures situacions de dificultats o insolvència
Author
Publisher Name
MARTINEZ SAURI ADVOCATS
Publisher Logo

Related posts